1 Haziran 2014 Pazar

Sessizlik Bölgesi (Zona Del Silencio)

Gezegenimizde bir çok ilginç yer ve bunlarla ilgili çeşitli efsaneler bulunmakta. Ama bunların en ilginci de bu yazıda bahsetmek istediğim: Sessizlik Bölgesi.

Sessizlik Bölgesi; Meksika’da yer alan Chihuahuan çölü.
Buraya SESSİZLİK BÖLGESİ denilmesinin sebebi ise, bölgede hiçbir radyo sinyalinin çekmiyor oluşu.
Yani telefon, televizyon veya radyo çalışmıyor. Hatta bu bölgeden geçen uçakların Pusulaları ve Rotaları şaşıyor.


Bölgede tuhaf manyetik anormallikler de gözleniyor. Bu bölgeye yakın fırlatılan Füzeler rotalarından sapıyor ve doğruca Sessizlik Bölgesine düşüyor.
Bölgeye sık sık Meteorların da düşmesi rapor edilmekte. 


Tüm bu gerçekleşen tuhaflıklarla ilgili Çölde mevcut uyarı levhaları bulunmakta.



Sessizlik bölgesine ilk araştırma amaçlı giriş 1970 yılında gerçekleştirilmiş ve Amerika’nın Apollo projesinde kullandığı bazı ekipmanlar ile bir araştırma ekibini bölgeye gönderdiği ancak sonrasında geri çektiği biliniyor. Bu geri çekmenin sebebi konusunda ise herhangi bir bilgi yok ve bölgenin sırrı konusunda net bir açıklama veya rapor da mevcut değil.
Bölgenin bir diğer ilginç yanı ise Meşhur Bermuda Şeytan Üçgeni bölgesi ve Giza Piramitleri ile aynı Enlem üzerinde yer alması.

Bölgede Uranyum yatakları ve yoğun Demir Cevheri bulunduğu da söylentiler arasında.

En dikkat çekici bilgilerden biri de, bazı anlatılanlara göre çölün bazı bölgelerinde yer altına inen gizemli derin çukurların olduğu ve bu çukurların bulunduğu bölgelerde UFO gözlemlerinin rapor edildiği.

Günümüzde de Sessizlik Bölgesi gizemini korumakta ve sınırları dahilinde tüm Dünya İletişim Teknolojisini saf dışı bırakmaktadır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder