1 Haziran 2014 Pazar

Siz Hiç Rüyanızda Bu Adamı Gördünüz Mü ?

2006 yılında New York'ta tanınmış bir psikiyatr, kabul ettiği hastasının garip bir rüyasını dinledi. Bu rüyada hasta, bir adamın kendisine hayatıyla ilgili tavsiyeler verdiğini görmüştü. Üstelik bu yüzü rüyasında ilk kez görmüyordu. 
Aynı adam daha önce de sıklıkla rüyalarında ortaya çıkıyordu.
Kadın hasta, bu adamı hayatı boyunca hiç görmediğine ve kesinlikle tanımadığına yemin ediyordu. Haliyle neden sürekli rüyasında gördüğünü de bilmiyordu. Psikiyatristin isteği üzerine hastanın rüyasında gördüğü bu adamın bir robot resmi çizildi.





Ancak resmin kime ait olduğu elbette bir sır olarak kaldı. Birkaç gün sonra bir başka hasta, psikiyatristin masasında duran bu resmi gördü ve psikiyatriste şu soruyu sordu: 
Bu adamı tanıyor musunuz? Ve devam etti "Onu sürekli rüyamda görüyorum
 ama kim olduğunu bilmiyorum!"

Doktor bu olay üzerine başka doktor arkadaşlarına da bu resmi gönderdi ve hastalarına bu resimdeki adamı rüyalarında görüp görmediklerini sormalarını istedi.
Birkaç ay için arkadaşlarından cevap geldi. Dört hasta daha, resimdeki adamı rüyalarında gördüklerine dair yemin ediyordu. Robot resimden "Bu adam!" diye ürkerek bahsediyorlardı!

Bu iddiaların ortaya atıldığı tarih olan 2006'dan günümüze kadar birbirini daha önce görmemiş tam 2000 farklı kişi bu adamı rüyasında gördüğünü iddia etti. Üstelik bu insanlar aynı ülkede bile değildi. Los Angeles, Berlin, San Paulo, Tehran, Beijing, Rome, Barcelona, Stockholm, Paris, Yeni Delhi, Moskova gibi birçok ülke merkezinden insan bu adamı arıyordu! 

Üstelik bu adamı hayatı boyunca bir kere bile gören bir insana rastlanmamıştı. Ortalıkta bu adamla ilgili bir efsane dolandı. Bu fenomen sokaklara kadar taştı.

Bu gizemli olay hakkında ortaya atılan teorilerden biri de Rüya Sörfü Teorisiydi.
Teoriye göre bu adam, insanların rüyalarına girmeyi başaran, gerçek hayattan bir insandı. Psikolojik özel yetenekleri sayesinde buna muktedir biriydi!

Kim bilir belki öyle belki de değil. Ama ortada bir gerçek var ki hala çözülemeyen bu olaya tanık olan binlerce insanın rüyasında hala bu adam var. 

Peki size bir soru ; Siz bu adamı hiç rüyanızda gördünüz mü ?...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder